Široki remizirao u Beču sa Austrijom

Pretkolo Evropske lige

Široki remizirao u Beču sa Austrijom

Široki je nastavio sa dobrim igrama u Evropskoj ligi ove sezone, te su remizirali 2:2 sa Austrijom u Beču.

Po veoma toplom vremenu, na oko 35 stepeni, Austrija i Široki susret su otvorili prilično mrtvo i bezidejno. Domaći su fudbaleri nešto duže držali loptu u svom posjedu, ali osim dodavanja na sredini terena, većih prilika nije bilo.

Široki se uglavnom koncentrisao na duge lopte u prostor, s kojima je prijetio golu Austrijanaca. Sudija je u 24. minuti prekinuo utakmicu na kratko, kako bi se on i igrač malo mogli osvježiti, a odmah u nastavku Široki je došao do zlata vrijednog gola.

Wagner se našao u dobroj poziciji i šutira, a golman domaćih Lindner nespretno reagovao i lopta je završila u mreži za vodstvo tima sa Pecare.

Nakon primljenog gola, domaći su nešto odlučnije krenuli ka golu Dejana Bandovića, ali je Stanković u dva navrata promašio, pa se na odmor otišlo sa minimalnih 1:0 za bh. predstavnika.

U nastavku, kiša golova. Prvo je Linz već u petoj minuti nastavka izjednačio na 1:1, da bi samo četiri minute kasnije Topić vratio Širokom prednost na asitenciju Šilića. Austrija je po drugi put izjednačila u 57. minutu. Strijelac je, nakon konfuzne reakcije odbrane gostiju, bio rezervista Schumacher.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao, pa Široki uoči uzvrata na Pecari ima sjajan rezultat.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.