Širokom samo mršavi remi protiv Maltežana
Foto: NK Široki Brijeg

Iznenađenje na Pecari

Širokom samo mršavi remi protiv Maltežana

Fudbaleri Širokog Brijega su u prvoj utakmici 1. pretkola Evropske lige na Pecari remizirali sa Birkirkarom odigravši 1:1.

Nakon uvodnih šansi Crnova i Barabana u prvih deset minuta utakmice, uslijedio je hladan tuš za navijače Širokog Brijega. Igrao se 14. minut kada je Attard doveo goste sa Malte u prednost od 1:0.

Vidi video!

Momci u plavim dresovima su nakon primljenog gola nastavili sa napadima, ali većih uzbuđenja nije bilo sve do samog odlaska na odmor. Baraban je na asistenciju Markovića pogodio za 1:1.

Vidi video!

U nastavku utakmice, Široki Brijeg je najbolje prilike imao preko Wagnera, koji je ušao u igri u 46. minuti. Prijetio je Brazilac u 47. i 55. minuti, ali se rezultat nije mijenjao.

Širokobriježani su u finišu utakmice krenuli u potpunu ofanzivu, a Birkirkara je u nekoliko navrata zaista imala sreće. Prvo je Crnov u 72. minuti šutirao iz slobodnog udarca malo preko gola, da bi isti igrač šest minuta kasnije istrčao sam pred Koprića, koji je dobro odbranio njegov udarac. Minutu kasnije, Baraban je pogodio vanjski dio stative.

Wagner je u 86. imao još jednu odličnu priliku, ali je i ovoga puta golman Birkirkare sjajno reagovao i izbacio loptu u korner.  Do kraja utakmice nije bilo većih uzbuđenja, pa je meč okončan rezultatom 1:1 što je svakako nešto čemu se nismo nadali.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Evropska liga, 1. pretkolo:

Široki Brijeg - Birkirkara 1:1 (Baraban 45' - Attard 14')

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi