Šišmiši "uzletili" na vrh Primere pobjedom nad Cordobom

Primera Division, 5. kolo

Šišmiši "uzletili" na vrh Primere pobjedom nad Cordobom

Fudbaleri Valencije su pobjedom od 3:0 nad Cordobom u okviru posljednje utakmice 5. kola španske Primere izbili na lidersku poziciju.

Poopularni Šišmiši su se prilično lako obračunali sa posljednjeplasiranim sastavom fudbalskog šampionata Španije, a na prvi gol domaći navijači čekali su do 22. minute. Feghouli je ubacio loptu, a efikasno s prve stative je u suprotni ugao gostujućeg čuvara mreže pospremio Paco.

Samo četiri minute poslije Valencija je vodila s 2:0, a strijelac drugog pogotka za novog lidera Primere bio je Gaya. Lijevi bek Valencije je jednu odbijenu loptu snažnim udarcem poslao u bliži ugao Carlosovog  gola. S dva gola u mreži fenjeraša okončano je prvih 45 minuta ovoga susreta.

Konačan rezultat u duelu timova iz vrha i sa dna tabale postavio je alžirski reprezentativac Sofiane Feghouli, koji je golom za 3:0 u 73. minuti utakmice krunisao svoju odličnu partiju u večerašnjem susretu.

Sastav Valencije nakon pet odigranih kola ima 13 bodova, baš kao i Barcelona i Sevilla na drugom i trećem mjestu, ali zbog bolje gol razlike Šišmiši drže sami vrh tabele.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primere Division, 5. kolo:
Valencia - Cordoba 3:0 (Paco 22., Gaya 26., Feghouli 73.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.