Sissoko dobija drugu šansu: Uskoro seli u Tursku
Foto: EPA

Fudbaler Tottenhama blizu odlaska u Trabzon

Sissoko dobija drugu šansu: Uskoro seli u Tursku

Moussa Sissoko je prošlog ljeta stigao u Tottenham iz Newcastlea za oko 30 miliona funti, ali se francuski napadač nije snašao u Londonu, te se pokazao kao jedan od najvećih promašaja u skorijoj prošlosti Pijetlova.

I sam Sissoko je priznao kako njegov "staž" u Tottenhamu protiče katastrofalno, ali čini se da bi njegovim mukama ipak mogao doći kraj.

Naime, trener Tottenhama Mauricio Pochettino je voljan okončati Sissokovu "noćnu moru" i dozvoliti mu da napusti klub.

A njegov novi klub bi uskoro mogao postati turski Trabzonspor. Već neko vrijeme se špekulisalo da je Trabzon zainteresovan za iskusnog francuskog veznjaka, a sada je za to stigla i potvrda čelnika turskog kluba.

"Pregovaramo s Moussom Sissokom. On je veoma važan igrač, Tottenham ga je platio 35 miliona funti...Nije opravdao očekivanja prošle sezone, ali to se dešava u fudbalu", izjavio je predsjednik Trabzonspora Muharrem Usta, te dodao:

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Želimo ga dovesti na posudbu i oživiti njegovu karijeru. Tottenham, naravno, ne želi odustati od igrača kojeg je platio toliko novca, ali vidjet ćemo šta će se desiti."

Iako bi Sissoko u Trabzonspor prvobitno trebao stići na posudbu, vjeruje se da turski klub želi dogovoriti ekskluzivno pravo na otkup njegovog ugovora po isteku posudbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi