Sissoko prešao tamo gdje nismo ni znali da se igra fudbal

Nekadašnja zvijezda Liverpoola i Juventusa

Sissoko prešao tamo gdje nismo ni znali da se igra fudbal

Nekadašnji fudbaler Liverpoola i Juventusa Mohamed Sissoko pao je na niske grane.

Sissoko je nekada važio za jednog od boljih veznih fudbalera u italijanskoj Seriji A dok je nastupao za Juventus, ali njegova karijera je veoma rano krenula silaznom putanjom.

Svojevremeno je 2011. godine dres Juventusa zamijenio dresom PSG-a gdje je odigrao samo 28 zvaničnih utakmica, a 2015. godine, kada je imao 30 godina, otišao je u Kinu i potpisao za ekipu Shanghai Shenhue. 

Ipak, veoma brzo se ispostavilo da to nije kraj njegovom padu u karijeri, pa je već naredne godine otišao u Indiju, tačnije ekipu Pune Cityja, da bi nakon toga prešao u italijansku Seriju B, odnosno ekipu koja je u tom trenutku bila na dnu tabele, Terenu.

Danas, Sissoko je ponovo daleko od Evrope jer potpisao ugovor do kraja tekuće sezone sa ekipom Mitra Kukar koja se takmiči u prvoj indonezijskoj ligi.

"Potpisali smo ugovor sa Sissokom do kraja sezone, a kada dođe vrijeme vidjet ćemo hoće li on ostati s nama", rekao je tim menadžer indonezijske ekipe, Suwanto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi