Sjajan meč na La Rosaledi, Malagi pun plijen

Primera

Sjajan meč na La Rosaledi, Malagi pun plijen

U posljednjem susretu 29. kola španske fudbalske Primera lige, Malaga je na svojoj La Rosaledi rezultatom 4:2 bila bolja od Rayo Vallecana.
Malaga je nakon velikog boda protiv Real Madrida na Santiago Bernabeu u prošlom kolu (1:1), došla i do pobjede nad Rayom rezultatom 4:2.
 
Međutim, nije sve dobro počelo za domaće. Već u petoj minuti gosti su poveli golom Diega Coste sa bijele tačke. Ipak, u nastavku su domaći došli do sasvim zaslužene pobjede.
 
Prvo je na 1:1 izjednačio u 35. minuti Rondon, nakon što je u skoku bio viši od čak trojice gostujućih fudbalera. Isti je igrač u 58. minuti doveo Malagu u prednost svojim drugim golom na utakmici. Prednost od dva gola Andalužanima donio je veteran Enzo Maresca u 70. minuti, samo minut nakon što je ušao u igru.
 
Vrijedi spomenuti da su Malagi u posljednjih deset minuta poništena dva gola zbog nedozvoljene pozicije.
 
Rayo je uspio smanjiti na 2:3 u 83. minuti i to ponovo sa bijele tačke. Ovog puta u kaznenom prostoru je oboren Costa, a najstrožiju kaznu je izveo Trashorras.
 
Malaga je postigla svoj četvrti gol samo dvije minute kasnije. Duda je ušao u igru minutu ranije (kao i Maresca!) a onda je u prvom kontaktu sa loptom sjajnim udarcem sa više od 20 metara matirao golmana gostiju.

Primera