Sjajan meč Rome i Fenera, Pjanić igrao 69 minuta

Prijateljska utakmica

Sjajan meč Rome i Fenera, Pjanić igrao 69 minuta

E. Škorić

Roma i Fenerbahče odigrali su sjajnu prijateljsku utakmicu u kojoj nije bilo pobjednika, ali je viđeno čak šest pogodaka (3:3).

Roma je na Olimpicu, i to dobro ispunjenon, ugostila Fenerbahče u generalnoj probi pred početak Serije A. Svi prisutni mogli su da uživaju u sjajnom meču, koji je na kraju okončan rezultatom 3:3.

Totti je u 26. minuti s bijele tačke doveo Rimljane u vodstvo, ali je Bruno Alves ubrzo gostima iz Istanbula donio poravnanje. Kuyt i Emenike u nastavju okreću rezultat u korist Fenera, no sjajni italijanski napadač Destro u zadnjih 10 minuta s dva pogotka postavlja konačnih 3:3.

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić igrao je u sastavu Rome do 69. minute. Dodajmo još da su prijateljski meč odigrali Verona i Šahtar, a pobjednika ni tu nije bilo (1:1). Pogađali su Luca Toni s penala za domaće, te Fred za goste.

Prijateljske utakmice:
Verona - Šahtar 1:1 (Toni 15 - penal/ Fred 80)
Roma - Fenerbahče 3:3 (Totti 26 - penal, Destro 82, 87/ Alves 32, Kuyt 51 - penal, Emenike 58)

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.