Sjajna Sampdoria i dalje neporažena, Romi bod
Foto: EPA

Serija A

Sjajna Sampdoria i dalje neporažena, Romi bod

E. Škorić
Teme:

Roma je na teškom gostovanju u Đenovi u osmom kolu italijanske Serije A osvojila bod (0:0).

Sampdoria je tako ostala jedina momčad uz Juventus koja je neporažena u dosadašnjem dijelu prvenstva.

Duel Sampdorije i Rome, iako završen bez golova, nije bio nimalo dosadan. Dosta dobrih šansi bilo je na obje strane, no promašivali su i jedni i drugi. Roma je u prvom dijelu prijetila najviše preko Gervinha.

I u nastavku je bilo prijetnji, Roma je pojačala pritisak u zadnjih 20-ak minuta, ali nije uspjela zabiti gol. Naš reprezentativac Miralem Pjanić je igrao zadnjih 20 minuta. Veliku šansu za Romu imao je Florenzi u 82. minuti, ali je Romero fantastično odbranio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Roma nakon osam kola ima 19 bodova, koliko i vodeći Juve, koji ima utakmicu manje. Sampdoria je trećeplasirana sa 16 bodova.

Serija A, 8. kolo:
Sampdoria - Roma 0:0

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.