Sjajna utakmica u Vigu, Celta i Sociedad podijelili bodove
Foto: EPA

Primera, 33. kolo

Sjajna utakmica u Vigu, Celta i Sociedad podijelili bodove

E. Škorić

Nogometaši Celte i Real Sociedada odigrali su neriješeno u susretu 33. kola španske Primere.

Celta je pred svojim navijačima i sa igračem manje uspjela ostati neporažena u meču sa Sociedadom, koji se bori za plasman u Evropu.

Poveli su gosti iz San Sebastiana nakon osam minuta igre. Canales je matirao domaćeg golmana poslije asistencije Vele. Celta dolazi do izjednačenja u 37. minuti, kada je Nolito pogodio s bijele tačke.

Baskijci su u završnici prvog dijela ponovo poveli, a ovaj put pogodio je Griezmann. Na otvaranju drugog dijela Aurtenetxe je dobio izravan crveni karton, što je bio težal udarac za domaće.

No, i pored toga, Celta uspijeva da izjednači i osvoji bod. Za konačnih 2:2 zabio je Mina u 82. minuti na ubačaj Nolita, strijelca prvog gola Celte.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Primera, 32. kolo:
Celta - Real Sociedad 2:2 (Nolito 37 - penal, Mina 82/ Canales 8, Griezmann 43)


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.