Sjajne ocjene za večerašnji nastup Miralema Pjanića
Foto: EPA

Samo je jedan igrač Stare dame bolje ocijenjen

Sjajne ocjene za večerašnji nastup Miralema Pjanića

Bh. reprezentativac Miralem Pjanić iz nastupa u nastup pokazuje da je krucijalan dio Juventusove mašinerije koja je, nakon nove pobjede protiv Monaca, osigurala svoje mjesto u finalu Lige prvaka.

Pjanić je i u revanš utakmici polufinala Lige prvaka protiv Monaca, pokazao da posjeduje izuzetan osjećaj za igru, a to znaju cijeniti svi poznavaoci fudbalske igre.

Ugledni italijanski portal Football Italia je nakon pobjede Juventusa rezultatom 2:1, ocijenio partije igrača Stare dame, i naravno Pjanić je dobio izuzetno visoku ocjenu, te je samo strijelac drugog gola, sjajni Dani Alves, dobio višu ocjenu za svoje današnje izdanje.

Alves je dobio devetku, dok su Pjanić i Mandžukić ocijenjeni osmicama. Marcisio i Cuadrado su dobili šestice, dok su svim ostalim igračima Juventusa dodijeljene sedmice.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Orkestrator igre Juventusa, Miralem Pjanić je vjerovatno najpodcjenjeniji vezni fudbaler na svijetu. On povezuje svoju ekipu, čini igru protočnom i dozvoljava napadačima da 'cvjetaju'. Ne može puno ljudi čitati igru kao što to može Pjanić, on može uočiti protrčavanja svojih saigrača prije nego što se ona i dese", naveli su novinari italijanskog portala.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi