Sjajni Oblak zaustavio Kraljeve: Atletico - Real 0:0
Foto: EPA

Liga prvaka

Sjajni Oblak zaustavio Kraljeve: Atletico - Real 0:0

M. Šljivak

Veliki madridski derbi u četvrtfinalu Lige prvaka odigrali su na Vicente Calderonu Atletico i Real, a u prvom duelu ova dva tima pobjednika nije bilo, 0:0.

Prvo poluvrijeme donosi veliki broj pokušaja, a zahvaljujući golmanu Atletica Janu Oblaku, Real nije imao prednost nakon prvih 45 minuta.

Sjajni Slovenac je već u uvodnim minutama odbranio udarac Carvajala, a zatim je i skinuo na sjajan način udarac Garetha Balea, koji je izašao sam pred Oblaka.

Zatim je pokušao i Ronaldo, Oblak siguran. Slovenac je zatim sjajno branio pokušaje Balea, Jamesa u dva navrata, te se na odmor zahvaljujući sjajnom golmanu Atletica otišlo bez golova.

Drugo poluvrijeme donosi nešto lošiju igru s obje strane. Real je imao više loptu u svom posjedu, ali je Atletico sjajnom defanzivom kvario napade izabranika Carla Ancelottija.

Do kraja je ostalo 0:0, te se i u uzvratnom duelu na Santiago Bernabeu voditi velika bitka za prolazak u polufinale Lige prvaka.

Liga prvaka, četvrtfinale:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Atletico - Real 0:0

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.