Sjajnom "štiklom" Ibrahimović srušio švedski rekord
Foto: EPA.eu

Najbolji svih vremena

Sjajnom "štiklom" Ibrahimović srušio švedski rekord

Drugim golom u susretu njegove Švedske sa Estonijom za vodstvo od 2:0 Zlatan Ibrahimović postao je najbolji strijelac ove skandinavske zemlje svih vremena.

Napadaču PSG-a ovo je bio 50. gol za Švedsku, a sa mjesta najboljeg švedskog stirjelca svih vremena "skinuo" je Scena Rydella koji je svojih 49 golova postigao tokom svega 43 nastupa u dresu Švedske.

Ipak, 50. gol za reprezentaciju ne postiže se svaki dan, pa je Ibra očito da bude jedan od onih atraktivnih zbog kojih je postao poznat u sivjetu fudbala. Ibrahimović je estonskog golmana matirao sjajnim udarcem petom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.