Sjećate li se Zokore? Pronašao je novi klub
Foto: EPA

Karijeru nastavlja u Indoneziji

Sjećate li se Zokore? Pronašao je novi klub

E. Čaušević

Nekadašnji fudbaler Tottenhama, Didier Zokora, još uvijek ne želi okačiti kopačke o klin iako je nedavno proslavio svoj 36. rođendan.

Nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače iza sebe ima zaista uspješnu karijeru u kojoj je promijenio mnogo klubova. Najveći trag ostavio je u Tottenhamu za koji je odigrao 134 utakmice, a nakon toga igrao je u Sevilli dvije godine s kojom je osvojio Evropsku ligu.

Poslije Seville Zokora je odlučio nekoliko godina provesti u Turskoj gdje je nosio dresove Trabzonspora i Akhisara. Zokora je potom igrao u Indiji, a od prošle godine je slobodan igrač jer je napustio North East United. Iako se očekivalo da će završiti svoju karijeru ovaj iskusni igrač našao je novi klub.

Naime, Zokora će karijeru nastaviti u Indoneziji jer je danas potpisao ugovor sa Semen Padangom do kraja ove sezone. Zokora bi od ovog ugovora trebao zaraditi oko tri miliona eura što je jako dobra cifra za igrača koji je na zalasku karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi