Sjećate se Dannyja iz Zenita? Iznenadio je sve novim klubom

Na prvu pomalo nevjerovatno

Sjećate se Dannyja iz Zenita? Iznenadio je sve novim klubom

Bivši portugalski reprezentativac Danny je gotovo cijelu deceniju proveo u Zenitu iz St. Petersburga, koji je prije nekoliko dana napustio nakon što mu je istekao ugovor.

Danny nije dugo čekao na novi angažman s obzirom da je već potpisao za Slaviju iz Praga, s kojom je dogovorio dvogodišnju saradnju.

Iskusni 33-godišnji Portugalac u redove novog češkog prvaka stiže kao slobodan igrač i predstavljat će veliko pojačanje za ambicioznu Slaviju u pokušaju da se domogne plasmana u grupnu fazu Lige prvaka. Osim toga, njegov dolazak u Slaviju je iznenadio mnoge ljubitelje fudbala koji na prvu nisu mogli vjerovati u ovaj transfer, ali svakako treba istaći da je ovaj klub odnedavno u vlasništvu jedne kineske kompanije koja u posljednje vrijeme pravi velika ulaganja.

Danny je svojevremeno nastupao za Maritimo i Sporting iz kojeg je 2005. godine stigao u Dinamo Moskvu za tri miliona eura. Na ljeto 2008. godine, Danny je napravio nevjerovatan transfer u Zenit vrijedan čak 30 miliona eura i za ovaj klub je u posljednjih devet godina odigrao 256 utakmica i postigao 68 pogodaka.

Zanimljivo, Slavia iz Praga je ovog ljeta besplatno dovela još dvojicu poznatih fudbalera koji su ušli u pozne igračke godine Halila Altintopa (34) i Ruslana Rotana (35), pa će dvojica bh. internacionalaca Muris Mešanović i Jasmin Šćuk dijeliti svlačionicu sa nekoliko zaista poznatih imena iz svijeta fudbala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi