Sjedite i uživajte: Čekaju nas obračuni velikana

Vraćaju se najbolje lige Evrope

Sjedite i uživajte: Čekaju nas obračuni velikana

M. Šljivak

Klupski fudbal vraća se u vikendu koji je pred nama.

Reprezentacije su u proteklih 10-ak dana okončale svoje obaveze. Nismo mogli uživati u naročito lijepim utakmicama, ali za vikend nas čekaju istinske poslastice širom Evrope.

Već u subotu od 13:30 čeka nas veliki londonski derbi. Arsenal će ugostiti Tottenham u 12. kolu Premiershipa i ovom utakmicom će početi uzuđenja širom Starog kontinenta.

Nije to sve u Engleskoj. Veoma zanimljiv okršaj nas čeka u Leicesteru gdje će Lisice ugostiti nezaustavljivi Manchester City, dok subotnji program Premiershipa zatvaraju Manchester United i Newcastle.

Vikend u italijanskoj Seriji A donosi prave spektakle. Program počinje u subotu od 18 sati, a na Olimpicu će se igrati veliki gradski derbi Rome i Lazija. 

Nešto više od dva i po sata kasnije skupocjeni Milan gostuje ove sezone fantastičnom Napoliju koji vjerovatno nikad bliže nije bio tituli prvaka.

Španska Primera nam donosi veliki madridski derbi. Atletico će na Wanda Metropolitano stadionu ugostiti Real Madrid, a ovaj susret igra se u subotu od 20:45.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Što se njemačke Bundeslige tiče na programu je dvoboj nekadašnjih velikana Schalkea i HSV-a, dok će se u Ligue 1 vodećem PSG-u suprotstaviti Nantes Claudija Ranierija.

Nakon dosadnih i tvrdih utakmica nacionalnih timova, red je da nas klubovi počaste istinskim i pravim fudbalom

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi