Sjeverna Irska putuje u Francusku!
Foto:EPA

Kvalifikacije za EURO 2016, deveto kolo

Sjeverna Irska putuje u Francusku!

S. Bošković

Sjeverna Irska večeras je uspjela da osigura odlazak na Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj. 

Reprezentativci Sjeverne Irske lagano su na domaćem terenu savladali bezvoljnu Grčku sa sigurnih 3:1. Dvostruki strijelac za domaći tim bio je Davis, dok je jedan još dodao Magennis. Araviadis je pogodio za Grčku. 

Mađarska je kreirala preokret na domaćem terenu protiv Farskih Otoka, te osigurala minimalno baraž. Poveli su gosti u 11. minuti igre, a pogodio je Jacobsen. Preokret Mađarima donio je rezervni igrač Bode koji je postigao dva gola.

Igrači Finske su morali slaviti, te čekati pozitivan rezultat iz Mađarske. Na teškom gostovanju u Bukureštu u posljednjim minutama utakmice su ispustili pobjedu. Pohjanpo je doveo Fince u vodstvo, a onda je Hoban u zadnjim sekundama šokirao goste 

Što se tiče situacije u grupi Sjeverna Irska kolo prije kraja ima četiri boda više od drugoplasirane Mađarske i sigurno će igrati u Francuskoj. Bodom u posljednjim sekundama Rumunjska se dovela u poziciju da odlučuje sama o sebi sa 17 osvojenih bodova. Mađarska ima gol manje, te moraju čekati kiks Rumunja. Finska je ostala bez šansi za baraž.


U posljednjem kolu Rumunjska gostuje Farskim Otocima, dok Mađarska putuje u Grčku.

Kvalifikacije za Euro 2016, deveto kolo, grupa F:

Sjeverna Irska - Grčka 3:1 (Davis 35' 58', Magennis 49'/ Aravidis 87')
Mađarska - Farski Otoci 2:1 (Bode 63', 71'/Jacobsen 11')
Rumunjska - Finska 1:1 (Hoban 90+1'/ Pohjanpalo 67')

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.