Skandal na Otoku: Engleskom klubu prijeti oduzimanje bodova

Watford u velikim problemima

Skandal na Otoku: Engleskom klubu prijeti oduzimanje bodova

E. Čaušević
Teme:

Engleski Premiership suočava se s još jednim skandalom koji bi u narednih nekoliko dana mogao uzdrmati ovu ligu.

Naime, engleski mediji objavili su da će Watford najvjerovatnije biti kažnjen sa oduzimanjem bodova jer je otkriveno da su čelnici ovog kluba lažirali bankovne podatke. Porodica Pozzo koja je vlasnik ovog kluba prikazala je lažne bankovne papire, a njihov potez brzo je otkriven.

FA je kontaktirao nedavno Watford kako bi im poslali dokumente koji su vezani za sponzorsku zaradu, a na kraju se ispostavilo da su čelnici kluba utajili sedam miliona funti. Porodica Pozzo je demantovala ove navode prije nekoliko dana, ali je priča sada dobila nastavak.

Engleski mediji špekulišu da će FA gotovo sigurno kazniti Watford sa oduzimanjem bodova, ali bi uz to mogli biti i novčano kažnjeni. Hornets Inevesments je uložio oko 20 miliona funti u Watford, ali je prikazano u dokumentima da se radi o 13 miliona funti.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti