Skandal u PSG-u: Emery poslao jasnu poruku Verrattiju

"Može da ide iz kluba ako nije sretan"

Skandal u PSG-u: Emery poslao jasnu poruku Verrattiju

E. Čaušević

Italijanski reprezentativac Marco Verratti sinoć je ljutito napustio teren protiv Marseillea kada ga je trener PSG-a, Unai Emery, odlučio zamijeniti.

Verratti je teren napustio sredinom drugog poluvremena i jasno se vidjelo da nije zadovoljan ovim potezom Emeryja. Italijan je dobacio svom treneru nekoliko ružnih riječi, a nakon svega oglasio se i španski stručnjak.

"Verratti nije uradio ništa u sinoćnjoj utakmici i zato sam ga zamijenio. Nije mi jasno zašto se toliko bunio kao da želi reći nešto. Uostalom, ako on želi da napusti klub neka ide slobodno. Nećemo mu praviti nikakve probleme jer meni ovakvo ponašanje ne treba", rekao je Emery.

Španski stručnjak je dodao da igrači nekada nisu zadovoljni što moraju napustiti teren, ali isto tako da mu se nije desilo da jedan igrač ovako reaguje nakon izmjene. Njegovi saigrači su ga branili nakon meča jer su svjesni da nije dobro po ekipu da se napravi skandal oko svega što se desilo na sinoćnjoj utakmici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije