Skandal u Španiji: Gabi priznao namještanje utakmica

Sadašnji kapiten Atletico Madrida

Skandal u Španiji: Gabi priznao namještanje utakmica

Teme:

Već nekoliko dana u Španiji se dosta priča o utakmici iz 2011. godine između Levantea i Zaragoze u kojem je gostujući tim pobjedom od 2:1 u posljednjem kolu Primere osigurao opstanak u društvu najboljih španskih klubova.

Nedavno je pokrenuta opširna istraga, a pravosudniorgani na razgovor su pozvali preko 20 fudbalera oba kluba.

Sumnja je potvrdu dobila danas nakon što je Gabi, sadašnji fudbaler Atletico Madrida priznao da je tada kao fudbaler Zaragoze "uradio ono što je klub od njega tražio". 

Aktuelni kapiten kluba sa Vincente Calderona je upravo u tom meču bio strijelac oba gola kojim je Zaragoza ostala u najjačem španskom fudbalskom rangu. 

U izvještaju Tužilaštva se navodi da je 12 fudbalera Levantea "naplatilo" po 120.000 eura kako bi se Zaragozi olakšali put do pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.