Skorza: Gol na otvaranju je završio posao

Trener Lecha zadovoljan

Skorza: Gol na otvaranju je završio posao

M. Šljivak

Trener Lecha Maciej Skorza zadovoljan je nakon prolaza njegovog tima u treće pretkolo Lige prvaka.

Poljski prvak je s 1:0 savladao Sarajevo, a Skorza smatra da je ključan momenat u večerašnjoj utakmici bio gol na samom otvaranju meča.

"Rano postignuti pogodak nam je donio potreban mir. Mogli smo igrati bez velikog pritiska i nismo morali jurišati naprijed. Nismo igrali agresivno, nismo imali pritisak i dali smo im da kontrolišu igru. Zato smo mi kontrolisali meč, oni su pokušali dva puta s distance, ali usprkos tome što su dobro organzivan tim, nismo im dopustili mnogo prilika", rekao je Skorza.

On je dodao i da je u drugom poluvremenu pokušao da još jednim pogotkom potpuno umiri utakmicu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Htjeli smo još jedan gol, ali su se oni dobro branili. Nismo ni imali dobru završnicu. Gosti su bili dobro oraganizovani u odbrani, ali smo morali zabiti još poneki gol", smatra Skorza.

Protivnik Lecha u narednoj fazi takmičenja je švicarski prvak Basel.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.