Škotska ostala bez baraža, Slovačka se još nada

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Škotska ostala bez baraža, Slovačka se još nada

Fudbaleri Škotske ostali su bez plasmana u play off za Svjetsko prvenstvo nakon što su večeras u Ljubljani protiv Slovenije odigrali samo 2:2, a trebala im je pobjeda.

Umjesto njih, na drugom mjestu našla se reprezentacija Slovačke koja ima jednak broj bodova kao Škotska, ali nešto bolju gol razliku. Ipak, drugo mjesto ni Slovačkoj ne garantuje igranje u Rusiji jer se veoma lako može desiti da budu najgora druga reprezentacija, a to ćemo saznati nakon što se odigra posljednje kolo i u ostalim grupama. 

Škotska je večeras u Ljubljani povela u 32. minuti pogotkom Griffithsa, a to je bio i konačan rezultat prvog dijela meča. U nastavku susreta Slovenci dolaze do preokreta golovima Bezjaka iz 52. i 72. minute. Nadu Škotima vraća Snodgrass u 88. minuti, ali to je bilo sve što su Škoti napravili na ovom susretu. 

S druge strane, Slovačka se još nada Rusiji jer su večeras slavili kući protiv Malte sa 3:0. Strijelci za pobjednički tim bili su Nemec dva puta i jednom Duda. Slovačka sada čeka rasplet u ostalim grupama kako bi saznali hoće li ići u play off. 

U preostalom meču ove grupe Engleska je u gostima porazila Litvaniju sa 1:0.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi