"Skraćenje lige je jedini ispravan potez"
Foto: EPA

De Laurentiis traži promjene

"Skraćenje lige je jedini ispravan potez"

M. Šljivak
Teme:

Mnoge evropske zemlje skraćenjem lige su znatno podigle kvalitetu fudbala.

Naravno, nije skraćenje upalilo kod svih, pa još uvijek postoje lige koje imaju mali broj klubova koji igraju zaista katastrofalan fudbal.

Zanimljiv prijedlog Fudbalskom savezu Italije dao je predsjednik Napolija Aurelio De Laurentiis. On tvrdi da bi Serija A bila mnogo kvalitetnija ako se skrati na 16 timova.

"Italijanski fudbal vode ljudi koji su zaostali u prošlosti i to dobrih 20 ili 30 godina. 1986. godine Seria A je imala 16 ekipa. Da je to još uvijek slučaj, svi bi bili mnogo sretniji. Ja bih smanjio broj klubova, a samo bi posljednji klub ispao iz lige", rekao je De Laurentiis, te je dodao:

"Pričao sam s predsjednikom FS Italije. Postoje timovi koji gube 6:0 i nisu uopšte dobri. Jednostavno, ako želimo jaču ligu, moramo smanjiti broj klubova. Došlo je vrijeme da Serija A dobro zaradi od kvaliteta. Imamo toliko velikih imena, a neke lige poput Španije zarađuju zahvaljujići tri velika tima, Atleticu, Realu i Barceloni", dodao je prvi čovjek Napolija.

Potražite više informacija na temu Serie A:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti