Škrtel spasio Liverpool protiv Arsenala

Remi na Anfieldu

Škrtel spasio Liverpool protiv Arsenala

M. Šljivak

Fudbaleri Liverpoola i Arsenala remizirali su  (2:2) u derbiju 17. kola engleske Premier lige.

Do finiša prvog poluvremena vidjeli smo tek nekoliko solidnih pokušaja s obje strane, ali konkretnih i pravih prilika nije bilo.

Međutim, u 45. minuti Liverpool stiže do vodstva. Philippe Coutinho preciznim udarcem pogađa za vodstvo Redsa od 1:0.

Kratko je trajalo slavlje na Anfieldu. Već u narednom napadu Mathieu Debuchy je iskoristio grešku odbrane domaćih, te je izjednačio rezultat na 1:1.

Nastavak donosi nešto bolju igru. Oba tima su imala nekoliko zaista dobrih pokušaja, a Arsenal uspijeva da stigne do tri boda. Igrala se 64. minuta kada Olivier Giroud pogađa za vodstvo od 2:1.

Do kraja susreta Liverpool napada. Međutim, tek u šestoj minuti nadoknade Redsi stižu do boda. Martin Škrtel je pogodio za konačnih 2:2, iako su domaći igrali finiš susreta bez isključenog Borinija.

Premier liga, 17. kolo:

Liverpool - Arsenal 2:2 (Coutinho 45', Škrtel 90+6' / Debuchy 45+2', Giroud 64')

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.