Šlag na tortu: Osmi gol Šveđana je prava poslastica
Foto: EPA

Ola Toivonen postigao sjajan pogodak

Šlag na tortu: Osmi gol Šveđana je prava poslastica

Iako se u prethodnom kolu kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo Francuska mučila s probijanjem odbrane Luksemburga, Šveđani nisu imali takvih problema.

Švedska je u Štokholmu uspjela savladati Luksemburg sa čak 8:0, a fudbaleri domaće reprezentacije su najbolje sačuvali za kraj.

Naime, gol koji je postigao iskusni Ola Toivonen je bio prava poslastica. Ovaj fudbaler Tolousea je u 76. minuti sjajno reagovao nakon jednog ubacivanja i volej udarcem, "iz prve" postavio konačnih 8:0.

Ipak, iako je Toivonen postigao zaista fantastičan gol, igrač utakmice je svakako bio Marcus Berg koji je postigao čak četiri gola. Dva je dodao Granqvist, a jedan Lustig.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi