Slavia bolja od BATE-a, remi Qarabaga i Tiraspola

Treće pretkolo Lige prvaka

Slavia bolja od BATE-a, remi Qarabaga i Tiraspola

D. Rakanović

Fudbaleri Slavie iz Praga savladali su večeras na domaćem terenu BATE sa 1:0 u okviru trećeg pretkola Lige prvaka.

Gostujući fudbaleri iz Bjelorusije već su u 19. minuti ostali sa igračem manje, pošto je Evgeni Yablonski zbog nesmotreno u kaznenom prostoru startovao na protivnika. Sudija je pokazao na bijelu tačku, a Yablonskom put u svlačionicu. 

Milan Škoda je stavio loptu na kreč i riskirao šutiravši po sredini gola, ali na njegovu sreću golman se bacio u stranu i bio nemoćan.

Domaći fudbaleri su u nastavku utakmice kontrolisali su igru. Stvorili su nekoliko izglednih šansi, ali se rezultat do kraja utakmice nije mijenjao. Bh. internacionalac Muris Mešanović u ekipi Slavie dobio je šansu u posljednjih 25 minuta utakmice. Ušao je u 66. minuti umjesto Ruslana Rotana.

Fudbaleri Qarabaga su na domaćem terenu odigrali nerješeno bez golova (0:0) protiv S. Tiraspola.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Domaći fudbaleri imali su terensku inicijativu tokom cijelog meča, stvarali su izgledne šanse, ali lopta večeras jednostavno nije htjela u gol.

Večeras su na stadionu u Bakuu nastupala dvojica bosanskohercegovačkih internacionalaca. U ekipi Qarabaga na golu je stajao Ibrahim Šehić, dok je u gostujućem sastavu kapiten bio Mateo Sušić, koji je odigrao svih 90 minuta. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi