Slavlje u Istanbulu, Bešiktaš ide dalje

Liga prvaka

Slavlje u Istanbulu, Bešiktaš ide dalje

Završene su prve dvije utakmice današnjeg programa Lige prvaka u kojem je Bešiktaš remizirao sa Portom (1:1).

U Istanbulu je Bešiktaš osvojenim jednim bodom osigurao plasman u osminu finala Lige prvaka, ali je utakmica loše krenula po domaći tim. Igrao se 29. minut kada je Felipe iz prve prave prilike za Porto pogodio za vodstvo gostiju rezultatom 1:0.

Taj rezultat je bio na snazi do 41. minute kada je Talisca donio Bešiktašu zasluženo izjednačenje. Domaći tim je do kraja utakmice imao više od igre i nekoliko dobrih prilika za pobjedu, ali je ostalo 1:1 što je bilo sasvim dovoljno za veliko slavlje navijača na Vodafone Parku.

Nakon nepotpunog 5. kola grupe G, Bešiktaš je prvi sa 11 bodova, Porto drugi sa sedam, dok Leipzig ima četiri. Monaco je na začelju sa samo dva boda.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi