Slavoljub Muslin preuzima selekciju Srbije?
FOTO: EPA

Iskusni srbijanski stručnjak

Slavoljub Muslin preuzima selekciju Srbije?

Slavoljub Muslin, trener koji je sa Standardnom izbacio Željezničar iz 3. pretkola Evropske lige, najvjerovatnije će preuzeti reprezentaciju Srbije.

Mediji iz susjedstva javljaju da je Muslin (63) najozbiljniji kandidat da na selektorskoj poziciji naslijedi Radovana Ćurčića, a navodno Ivanovića i društvo bi trebao predvoditi 5. juna u prijateljskom meču sa Rusijom.

Muslin je stručnjak sa bogatim internacionalnim iskustvom i tokom svoje dosadašnje trenerske karijere vodio je Stade Brest, Bordeaux, Lens, Le Mans, Wydad, Crvenu zvezdu, Levski, Metalurg, Lokeren, Lokomotiv, Khimnki, Dinamo Minks, Anorthosis, Krasnodar, Amkar i Standard iz Liježa. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Čelnici FS Srbije smatraju upravo da Muslin može vratiti reprezentaciju na pravi put, pa je sve izvjesnije da će iskusni stručnjak voditi 'Orlove' u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Srbija će igrati u grupu sa Republikom Irskom, Moldavijom, Austrijom, Velsom i Gruzijom.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi