Slijedi kazna za Evertona?

Nakon što je nasjeo na provokaciju

Slijedi kazna za Evertona?

D. Vejo

Fudbaler Partizana Everton Luiz mogao bi biti kažnjen od strane Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije.

Rasističko navijanje navijača Rada tokom nedjeljnog meča sa Partizanom, naišlo je na osude širom Evrope, ali i svijeta. Popularni "Skinheadsi" okomili su se na Brazilca crno-bijelih Evertona. Boja kože, to je bio problem.

Majmunski krici koji su dopirali sa tribina stadiona na Banjici, tokom svih 90 minuta susreta nisu prestajali. Fitilj tolerancije, svakako da je različit, u zavisnosti od osobe do osobe. 

Kod Evertona je on trajao cijelu utakmicu, a onda je dogorio. Brazilac i okosnica sredine terena tima iz Humske, uputio se nakon meča ka tribini sa navijačima Rada, pokazao srednji prst, zatim je uslijedio sukob dva tima i suze glavnog aktera ove priče koje su tekle u potocima.

Radovi fanatici, ali i igrači biti će kažnjeni, međutim, ista neće obići ni Brazilca.

Prema nezvaničnim informacijama, Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije tokom sutrašnjeg dana trebala bi izreći kaznu Luizu za pokazivanje srednjeg prsta. Ipak, većih problema kada je u pitanju Partizana ne bi trebalo biti. Sankcija bi trebala biti novčana.

"Tih nekoliko navijača pokušalo je da me isprovocira, što im je pošlo za rukom. To je moja greška, ja sam pao na to, ukoliko bude kazne, naravno da ću je prihvatiti", kratko je prokomentarisao Everton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi