Slijedi raspad Milana: Kinez je obični prevarant
Foto: EPA

Amerikanci raskrinkali novog vlasnika Rossonera

Slijedi raspad Milana: Kinez je obični prevarant

M. Šljivak

Kinez Yonghong Li koji je ove godine postao većinski vlasnik Milana obični je prevarant.

Tako barem tvrde New York Times i Forbes koji u svojim tekstovima tvrde da je ovaj Kinez prevario apsolutno sve i da se lažno predstavlja kao bogataš.

Istina je zapravo potpuno drugačija. Li je posudio novac od jednog američkog investicijskog fonda i ako ga ne vrati u narednih godinu dana, Amerikanci će preuzeti klub.

Forbes tvrdi da Yonghong Li sada traži način da proda klub pod svaku cijenu i da bi uskoro italijanski velikan mogao doći u velike probleme, te da bi jednostavno mogao pasti na najniže grane.

Yonghong je tvrdio kako je vlasnik rudarskog carstva. Međutim, velikim istraživanjem Forbesa utvrđeno je da rudnici nisu njegovi i da on ne posjeduje nikakve tvrtke kao i da nema ni službenih prostorija jer nije platio iznajmljivanje istih.

Za njega u Kini bogataši nisu čuli. Rijetko ko je sarađivao sa njim, a Amerikanci su otkrili kako je njegova porodica prevarila čak pet hiljada investitora i da je vrijednost prevare 57 miliona eura.

Otac i brat vlasnika Milana su već godinama u zatvoru, a on se uspio izvući i nekako se uspio dočepati pozajmice za kupovinu italijanskog velikana.

Amerikanci koji su posudili novac Yonghong Liju dali su mu rok do oktobra 2018. godine da im isplati posuđeni novac, a posudili su mu većinu od 750 miliona eura, koliko je isplaćeno nekadašnjem vlasniku Silviju Berlusconiju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ovakva situacija bi mogla pogoditi klub koji ionako već godinama nije ni blizu vrha italijanskog fudbala, ali očigledno da im tek sada slijedi velika borba.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi