Slijedi spektakl: Ekipe iz Evrope na Copa Americi 2019.?
Foto: EPA

Žele poboljšati takmičenje

Slijedi spektakl: Ekipe iz Evrope na Copa Americi 2019.?

E. Čaušević

Conmebol je nedavno saopštio da će dozvoliti organizatorima Copa Americe da na turnir pozovu i reprezentacije sa drugih kontinenata.

Naredna Copa America igra se 2019. godine u Brazilu i mogla bi biti historijska. Naime, na tom takmičenju će se najvjerovatnije desiti da pored reprezentacija iz Južne Amerike zaigraju i selekcije iz Evrope, Azije i Centralne Amerike. Conmebol se na ovaj korak odlučio iz finanskijskih razloga kako bi više zaradili.

Mediji već špekulišu koje bi reprezentacije iz Evrope mogle igrati u Brazilu za dvije godine. Navodno, pozivnice će prvo dobiti Italija, Francuska, Španija i Portugal. Čelnicima ove organizacije odgovara što se tog ljeta ne igraju Evropsko ili Svjetsko prvenstvo pa se nadaju da će ove selekcije prihvatiti pozivnice.

Iz Južne Amerike igrat će Brazi, Argentina, Paragvaj, Čile, Peru, Bolivija, Kolumbija, Ekvador i Venecuela. Ukoliko četiri navedene selekcije iz Evrope prihvate pozive sigurno da nas očekuje spaktakularan turnir.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi