Slišković: Možda napustim Tiranu?!
Slipković: Poslije meča sa Milanom sve se promijenilo

Nakon serije odličnih igara njegov tim u krizi

Slišković: Možda napustim Tiranu?!

M. Maksimović

Nakon Brotnja, Posušja, Hajduka, Zrinjskog i reprezentacije BiH, Blaž Baka Slišković je trenersku karijeru nastavio graditi, pomalo iznenađujuće, u Albaniji. Preuzeo je tim Tirane, koja je prošle sezone završila na šestom mjestu šampionata Albanije sa jasnom ambicijom osvajanja naslova prvaka u ovoj sezoni. Od samog početka Tirana se nametnula kao prvi favorit za osvajanje naslova prvaka. Međutim, danas zaostaju četiri boda za vodećom ekipom Vlaznie, a u zadnjih sedam utakmica ostvarili su samo jednu pobjedu. Zbog toga, Slišković sada razmišlja o odlasku iz ove države...

- Do utakmice sa Milanom je sve teklo prema očekivanju, nakon tog meča se situacija počela mijenjati. Do tog trenutka je teklo med i mlijeko, predsjednik Tirane mi je nudio novi ugovor, a u novinama se moglo pročitati i moje ime u špekulacijama za novog selektora Albanije. No, kažem situacija se u posljednjih mjesec dana za 360 stepeni okrenula u suprotnom smjeru, rekao je Slišković.

Šta se dogodilo?

- Pobijedili smo Milan i dogodilo se ono što sam se bojao. Digli smo se bez razloga i to nam se obilo o glavu. Trenutačni rezultati ne daju nam za pravo da budemo optimisti, zapali smo u rezultatsku krizu. Od mogućih 12 bodova, osvojili smo pet. Nisam zadovoljan rezultatima, igrači, navijači, uprava kluba nisu zadovoljni! moramo nešto mijenjati, kaže Slišković.

Mogu li pojačanja promijeniti situaciju? Spominjao se dolazak pojedinih igrača iz BiH u Tiranu?

- Još prije mjesec dana počeli smo razmišljati o pojačanjima, pa sam predsjedniku kluba ponudio neka imena, igrače koje poznajem, u koje imam povjerenja i mislim da će uskoro povući određene poteze. Prije svega razmišljamo o odbrambenim igračima, jer su nam dva važna fudbalera iz zadnje linije povrijeđena, kao i jedan veznjak. Moramo pronaći i napadača, jer stvaramo dosta prilika, ali nemamo očekivanu realizaciju, naglasio je Slišković.

Konkretno, ostajete li na klupi Tirane?


- Znate kako je u trenerskom životu. Prije mjesec dana sam bio general kao u ostalom i moji igrači, sada smo obični vojnici. U štampi su nas hvalili, sada možete pročitati dosta kritika kako na moj račun, tako i na račun igrača. Posljednja dva dana sam razgovarao sa predsjednikom kluba, vidjet ćemo nešto se mora promijeniti. I on je svjestan toga. Promjena u igračkom kadru će biti, a vidjet ćemo šta biti sa mnom? I ako napustim klupu Tirane neće biti iznenađenje?! Vidjet ćemo sve će biti jasnije za dva, tri dana, istakao je popularni Baka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.