Slišković: Ne može me Bog uvjeriti da Hajduk ne može bolje

Bez dlake na jeziku

Slišković: Ne može me Bog uvjeriti da Hajduk ne može bolje

Blaž Slišković poznat je kao čovjek koji uvijek kaže ono što misli. Zbog toga je legendarni Baka čest sagovornik novinarima u Hrvatskoj, posebno kada je riječ o Hajduku, klubu kojemu je kao igrač dao puno, pa i klubu kojemu je na kraju krajeva kao trener donio posljednju dosadašnju titulu. A bilo je to davno. 

„Nažalost, niko u Splitu ne želi priznati svoje grijehe, niko ne kaže - jesam li ja ispravno postupio? Lakše je oblatiti drugoga nego priznati ono što kod nas ne valja. Svi opravdavaju Tudora - trener je bio frustriran što je Istra igrala bunker, svi govore o jedanaestercu, a niko ne kaže da je Hajduk trebao zabiti pet komada, pa tek onda opravdavati Tudora. Hajduk je po tradiciji i kvalitetu jači klub od Istre, trebao joj je napuniti mrežu i nakon toga niko ne bi ni spomenuo nedosuđeni jedanaesterac i Mamićevu nadmoć,“ kazao je Slišković za Sportske novosti.

„Ne gledam stvari na taj način, smatram da bi Hajduk najprije trebao pomesti smeće na Poljudu. Krajnje je vrijeme da se Uprava odluči kako voditi klub. Nije vođenje samo napuniti kasu i izaći iz dugova. Nisu ih doveli samo zato da saniraju minus, već i da naprave dobar klub i dobru ekipu. Gospodo, deset godina niste osvojili titulu, a zar nije sramota da nakon samo dva kola Hajduk više nije u igri za naslov prvaka? Hajduk je nakon samo dva kola treći, treći gospodo! I mlađi Mamić je u pravu kad kaže: ‘Hajduk nam više nije konkurent...’ Nažalost, sada je tako, ali još ne vidim da ste zasukali rukave i učinili nešto da poboljšate rezultat i demantujete Mamića. Ne može me Bog uvjeriti da Hajduk ne može bolje, da je ekipa premlada, a ako pažljivije pogledate, vidjet ćete da je Hajduk sastavljen od iskusnih igrača. A Pamić nam se ruga - mi igramo antinogomet, a što Hajduk ne zna slomiti taj antinogomet, zar to ne bi trebao biti problem struke? Nisu nam krivi ni Mamić ni Pamić, već ono što gledamo na terenu, a to je daleko od onoga što smo očekivali," dodao je.

Upitan kako pronaći rješenje, Baka je kazao kako ne bi bilo pametno Tudoru „skinuti glavu“, ali kako bi mladi stručnjak bez obzira na svoj pedigre trebao ponekad potražiti trenerski savjet kod Špace Poklepovića i sličnih vremenšnih stručnjaka.

„Tudor je kvalitetan, talentovan, ali i mlad trener, koji se mora oboružati iskusnim savjetnikom. Okružio se svojim vršnjacima, Vukasom i Vučkom, ali za opipljiviji rezultat neophodan je provjereni savjetnik, poput Poklepovića ili Nadoveze. Pitaj ih, Igore, neće tvoja slava zbog toga biti manja! U Upravi su novi ljudi, ne poznamo se dobro, a osim toga, i na sudu smo. Bili su nekorektni prema meni, nekorektni su i prema klubu u koji se kunu i zato - ne vjerujem da bih pristao biti trener čak i da me pozovu,“ kazao je Slišković.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.