Trener Zrinjskog pred put u Sloveniju

Slišković: U Maribor ne idemo na izlet

S. Mlaćo

Blaž Slišković sa svojim pomoćnicima i 20 igrača jutros je krenuo put Slovenije.

 Zrinjski će u srijedu u revanš meču drugog pretkola Lige prvaka odmjeriti snage sa Mariborom, te pokušati napraviti čudo.

Uoči polaska jutros ispred stadiona Bijeli brijeg Slišković je jasno podcttao da njegova momčad ne ide na izlet.

"Ne idemo u Maribor na izlet, već da pokušamo prije svega odigrati kvalitetnu utakmicu, te pokušati napraviti veliko iznenađenje. Vidjet ćemo koliko će nam Maribor to dozvoliti, ali sam siguran da imamo htjenja i volje da odigramo što kvalitetnije i ako treba da se oprostimo, da to bude na kvalitetan način sa naše strane. Ostaje žal za prvih 90 minuta, a da je ostalo 1:1, imali bismo veće izglede. Kada sam čuo da eventualni protivnik može biti momčad sa Islanda i Farskih Ostrva, onda je bilo još teže u razmišljanju šta smo sve propustili u prvom meču", kazao je Slišković.

"Mislim da su igrači nisu potonuli, radili smo dobro i kvalitetno, te mislim da imamo prije svega izgleda da napravimo čudo. U narednoj utakmici imamo potrebe da idemo ofanzivno i riskantno, ali do određenih granica. Ako postignemo dva zgoditka bez obzira na protivnika možemo proći dalje. Prije svega u otvaranju utakmice mi ćemo pokušati stvorili prilike da bar na poluvrijeme odemo se određenom prednošću, a što se tiče igračkog kadra, Jamak nije spreman, te ga možemo očekivati tek protiv Sarajeva", jasan je bio popularni Baka.

Novinare je zanimalo da li je meč u Mariboru posljednja utakmica za golmana Plemića Kenana Pirića.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nemamo informacija. Jutros mi je kćerka pročitala da je nešto pisalo na internetu, a ako bude to tako, ja mu želim sreću. To je mlad i kvalitetan golman", kazao je trener Plemića Blaž Slišković.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi