Slovenci zaustavili Englesku u Ljubljani

Kvalifikacije za SP

Slovenci zaustavili Englesku u Ljubljani

E. Škorić

U derbiju trećeg kola grupe F kvalifikacija za SP Slovenija i Engleska odigrali su bez golova.

Slovenija je u Ljubljani ugostila Englesku i pravo je čudo da su mreže mirovale poslije 90 minuta, budući da su obje selekcije imale neke sjajne šanse.

Slovenci su u 10. minuti zaprijetili preko Bezjaka, ali je Hart spasio gostujući gol, a minutu kasnije Kurtić pogađa stativu.

Početkom drugog dijela Cesar je šutirao glavom, Hart opet izvukao Engleze, baš kao i pokušaj Kurtića nedugo nakon toga. Tek u posljednjih 15 minuta Englezi prave pritisak, dolaze do šansi preko Rosea i Sturridgea, no Oblak se nije dao savladati.

Poslije tri kola, Engleska je vodeća u grupi F sa sedam bodova, Litvanija i Slovenija imaju po pet, a Škotska četiri boda.

Škotska je bila nemoćna u gostima protiv Slovačke, koja je preko dvostrukog strijelca Maka i Nemeca došla do pobjede od 3:0. Litvaniaj je s 2:0 pobijedila Maltu.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Grupa F, 3. kolo:
Slovenija - Engleska 0:0
Slovačka - Škotska 3:0 (Mak 18, 56, Nemec 68)
Litvanija - Malta 2:0 (Cernych 76, Novikovas 84 - penal)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi