Slovenija bruji o incidentu Leona Benke

Optužen za nesportsko ponašanje

Slovenija bruji o incidentu Leona Benke

Bivši napadač FK Sarajevo a danas član ljubljanske Olimpije, Leon Benko, dospio je u centar pažnje slovenske javnosti zbog incidenta na utakmici protiv Rudara.

Prilikom izlaska iz igre, Benko je odbio pružiti ruku svom saigraču Etienu Velikonji koji mu, prema pisanju tamošnjih medija, u jednoj situaciji nije želio dodati loptu kada je bio u izglednoj situaciji za pogodak.

Velikonja je Benki pružio ruku, ali ga je hrvatski napadač izignorisao i produžio prema klupi za rezervne igrače. Navodi se da je i tamo bilo 'burno', te da je Benko bio nervozan.

Olimpija je na pomenutoj utakmici protiv Rudara u Velenju odigrala samo 0:0, a mediji u Sloveniji se pitaju hoće li Leon Benko snositi posljedice zbog svog nesportskog ponašanja. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi