Slovenija minimalno poražena od Sjeverne Irske

Prijateljska utakmica u Belfastu

Slovenija minimalno poražena od Sjeverne Irske

Slovenija je večeras u Belfastu poražena rezultatom 1:0 od selekcije Sjeverne Irske, koja se priprema za historijsko učešće na Evropskom prvenstvu.

Utakmica nije obilovala prevelikim brojem prilika, a domaći tim je u prednost stigao krajem prvog poluvremena.

Igrao se 41. minut kada je na Conor Washington matirao Jana Oblaka i pogodio za 1:0. Interesantno, napadaču QPR-a je asistirao golman Roy Carroll, koji je loptu ispucao daleko na suprotnu polovinu igrališta.

Slovenija je najbolju šansu za poravnanje imala sredinom drugog poluvremena. Milivoje Novaković je u 66. minuti promašio jedanaesterac i tako propustio priliku da svojoj selekciji donese makar remi.

Prijateljska utakmica:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Sjeverna Irska - Slovenija 1:0 (Washington 41')


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi