Slovo J je dio Juventusove bogate prošlosti

Novi grb izazvao dosta pažnje

Slovo J je dio Juventusove bogate prošlosti

E. Škorić

Prošla su dva dana, a još se ne stišavaju reakcije oko novog dizajna Juventusovog grba.

Juventusov novi grb predstavljen je prije dvije noći na svečanosti u Milanu. Ovom događaju prisustvovale su brojne zvijezde torinske momčadi, bivši i proslavljeni igrači Stare dame, rukovodioci kluba...

Novi grb Juventusa je  izazvao dosta kritika, navijači i nisu pretjerano oduševljeni, a famozno slovo J je ipak na neki način dobar dio Juveove prošlosti i to je objasnio predsjednik kluba Andrea Agnelli, koji je rekao:

"Crne i bijele pruge su prepoznatljivi znak i to će biti glavna karakteristika novog dresa. Scudetto predstavlja klupsku želju za pobjedom, sada i zauvijek. Konačno - slovo J. Ono zauzima posebno mjesto u sru svakog navijača", rekao je Agnelli.

Na dresovima iz 1940. godine, koji su bili crni, na prsima se isticalo veliko slovo J u bijeloj boji. Upravo je to razlog zašto danas Juve nosi slovo J, doduše u nešto modernijem izdanju.

Čelnici Juventusa smatraju da su napravili veliki korak u budućnost sa ovom promjenom, a navodno su već sada počeli profitirati od promjene grba. Navijači kao navijači, trebat će im neko vrijeme da se priviknu na nove promjene.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi