Službeno: Alaba van terena šest sedmica

Stradali mu ligamenti koljena

Službeno: Alaba van terena šest sedmica

A. Beganović

Austrijski reprezentativac i fudbaler Bayerna, David Alaba, s terena će odsustvovati šest sedmica zbog povrede ligamenata lijevog koljena, potvrđeno je nakon detaljnih liječničkih pregleda.

Alaba se povrijedio u duelu sa Erminom Bičakčićem tokom prijateljskog susreta Austrije i Bosne i Hercegovine.

Iz Beča je Alaba odmah po završetku susreta otputovao za Munchen gdje je jutros podvrgnut liječničkim pregledima na kojima je ustanovljena povreda ligamenata koljena.

Alaba će dvije sedmice nositi gips, a onda će početi s laganim treninzima, a prognoze kažu da će mu za potpuni oporavak trebati šest sedmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Mnogo sam tužan, ali moj cilj je vratitii se u samom finišu sezone", izjavio je Alaba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.