Službeno: Belgija bez Bentekea protiv Bosne i Hercegovine

Napadač Liverpoola povrijeđen

Službeno: Belgija bez Bentekea protiv Bosne i Hercegovine

A. Beganović

Novi napadač Liverpoola, Christian Benteke propustitv će kvalifikacioni duel Belgije i našeg nacionalnog tima koji se sutra igra u Briselu.

U okviru 7. kola grupe B kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Briselu će se sutra sastati Belgija i Bosna i Hercegovina, a domaća selekcija će u ovaj meč ući znatno oslabljena.

Naime, zbog povrede bedranog mišića sutrašnji susret će preskočiti Benteke, a ovu informaciju je na današnjoj press konferenciji potvrdio i belgijski selektor Marc Wilmots.

Selektor belgijskog nacionalnog tima dodao je i da će liječnička služba učiniti sve što je u njenoj moći da osposobi Bentekea za duel sa Kiprom, no da je njegov nastup i u tom meču pod znakom pitanja.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjetimo, Wilmost će sutra najvjerovatnije na teren izvesti sljedećih 11 igrača: Courtois, Alderweireld, Kompany, Vermaelen, Vertonghen, Fellaini, Witsel, Nainggolan, Hazard, De Bruyne, Lukaku.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.