Službeno: Dilaver potpisao za Lech

Napustio Ferencvaroš

Službeno: Dilaver potpisao za Lech

Višestruki poljski šampion Lech iz Poznana doveo je u svoje redove Emira Dilavera (26). 

Fudbaler koji je rođen u BiH, tačnije u Tomislavgradu, nakon tri sezone u Ferencvarošu odlučio je napustiti Mađarsku i karijeru nastaviti u Poljskoj. 

Na zvaničnoj stranici Lecha je objavljeno kako je Dilaver potpisao ugovor na četiri godine, a u ovaj klub stiže na poziv hrvatskog trenera Nenada Bjelice s kojim je u prošlosti sarađivao uspješno u Austriji Beč. 

"Emir je bio moja želja. Radio sam s njim u Beču i vrlo dobro ga znam, to je karakteran igrač koji zna šta je timski duh. Iza sebe ima tri dobre godine u Mađarskoj, a što je vrlo važno, on je izabrao Lech ispred mnogih ponuda koje je imao na stolu", kazao je Bjelica, prenose poljski mediji. 

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Dilaver u Lech stiže kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa Ferencvarošom s kojim je osvojio četiri trofeja, uključujući i prvenstvo. Po vokaciji je lijevi bočni, a jednako dobro može igrati i na poziciji zadnjeg veznog, te u odbrani. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi