Službeno: Drogba potpisao za američkog niželigaša
Foto: EPA

Drogba će biti i igrač i vlasnik kluba

Službeno: Drogba potpisao za američkog niželigaša

D. Rakanović

Legendarni fudbaler iz Obale Slonovače Didier Drogba nastaviće karijeru u američkom niželigašu Phoenix Risingu.

Drogba je bio bez kluba otkako je na kraju prošle sezone napustio MLS tim Montreal Impact, a prethodnih mjeseci se povezivao sa mnogobrojnim ekipama, među kojima je i brazilski velikan Corinthians. 

Drogba ne samo da će igrati za ovaj američki klub, nego je postao i jedan od vlasnika kluba. A kada završi igračku karijeru, u potpunosti će se posvetiti poslu klupskog funkcionera.

"Biti vlasnik kluba i igrač u isto vrijeme je neobično, ali će biti veoma uzbudljivo", rekao je Drogba. 

Plan je da klub iz Arizone kroz tri godine postane član američke MLS lige. 

"Imao sam ponude da nastavim karijeru u Kini i Engleskoj, i Premier ligi i Championshipu, te Brazilu ali samo da budem igrač. Ovo je bila prava ponuda jer je bitno da razmišljam o narednoj fazi u mojoj karijeri. Igrao sam 18 mjeseci u Montrealu i znam kako funkcioniše fudbal u SAD-u. Ako budem igrao do 40. godine, biće to veliki uspjeh, a onda mogu da se posvetim poslu funkcionera“, rekao je Drogba. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti