Službeno: Ederson novi golman Manchester Cityja!
Foto: EPA

Transfer vrijedan 40 miliona eura

Službeno: Ederson novi golman Manchester Cityja!

M. Šljivak

Brazilski golman Ederson novi je član Manchester Cityja.

Ono što se prethodnih dana pisalo, danas je dobilo i svoju konačnu potvrdu. Benfica je prodala 23-godišnjeg golmana Građanima za 40 miliona eura, a Ederson će potpisati petogodišnji ugovor sa engleskim klubom.

Tako je tim Pepa Guardiole riješio pitanje golmana za narednu sezonu, a sjajni Brazilac će se za "jedinicu" boriti s Claudijom Bravom, koji je stigao na Etihad prošlog ljeta.

Pored Benfice, Ederson je nastupao i za ekipu Rio Avea, a ovaj tim će također imati dobru zaradu od njegove prodaje i u njihovu kasu će leći čak 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ederson se smatra jednim od najboljih mladih golmana svijeta, a ove sezone je u dresu portugalskog velikana odigrao ukupno 34 utakmice.

On je drugo pojačanje Cityja za novu sezonu, a prethodno je došao portugalski fudbaler Bernardo Silva iz ekipe Monaca.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi