Službeno: Falcao na posudbi u Chelseaju

Godinu dana u dresu Plavaca

Službeno: Falcao na posudbi u Chelseaju

A. Beganović

Kolumbijski napadač Radamel Falcao narednih godinu dana provest će na posudbi u aktuelnom prvaku Engleske, Chelseaju.

Iz londonskog kluba su potvrdili da su na jednogodišnju posudbu u svoje redove doveli kolumbijskog napadača Monaca.

Finansijski detalji ove posudbe službeno još uvijek nisu poznati, otočki mediji tvrde da će Falcao sedmično zarađivati 180.000 funti, a Monaco će inkasirati nešto više od četiri miliona eura.

"Sretan sam zbog dolaska u Chelsea i s velikim nestrpljenjem očekujem prvi trening", izjavio je kolumbijski napadač.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Falcao je prošlu sezonu proveo na posudbi u Manchester Unitedu gdje se baš i nije proslavio. Za Crvene vragove je odigrao 29 utakmica i pritom je postigao četiri pogotka.

Sjajni kolumbijski napadač karijeru je počeo u Lanceros Boyaci odakle je otišao u River Plate. Od 2009. do 2011. godine branio je boje Porta, da bi od 2011. do 2013. nastupao za Atletico. Iz redova madridskog kluba otišao je u Monaco, a prošlu sezonu proveo je na posudbi u Manchester Unitedu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.