Službeno: Hugo Almeida novi igrač Hajduka
Foto: EPA

Veliko pojačanje u Splitu

Službeno: Hugo Almeida novi igrač Hajduka

M. Šljivak

Portugalac Hugo Almeida novi je igrač Hajduka.

Iskusni 33-godišnji napadač danas je dovršio posao sa splitskim velikanom s kojim je danas zvanično potpisao ugovor.

"Već po prvom dojmu shvatio sam da sam došao u veliki klub. Čuo sam sve o Hajduku, njegovoj bogatoj povijesti, ambicijama, a jako sam dobro upoznat s atmosferom na stadionu i jedva čekam odigrati prvi susret. Naravno, cilj mi je pomoći momčadi da ostvarimo što veći uspjeh, a osobna očekivanja su mi da dam što više golova do kraja sezone što je ujedno i jedna od mojih glavnih uloga", rekao je Almeida za zvaničnu stranicu kluba nakon potpisivanja ugovora.

U bogatoj karijeri, koju je počeo u Navalu, nastupao je za nekoliko velikana. Veliki trag je ostavio u Portu, Werderu, Bešiktašu, a prošlu sezonu je proveo u AEK-u.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Za reprezentaciju Portugala je odigrao 57 utakmica i postigao je 19 golova.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi