Službeno: Ibišević suspendovan četiri susreta

Zbog crvenog kartona

Službeno: Ibišević suspendovan četiri susreta

A. Beganović

Vedad Ibišević suspendovan je na četiri utakmice nakon što je u duelu sa Schalekom dobio direktan crveni karton.

U ranoj fazi susreta sa Schalekom fudbaler Herthe i bosanskohercegovački reprezentativac je isključen zbog neopreznog starta s leđa na protivničkog igrača.

Njemački mediji su juče objavili da bi Ibišević mogao biti suspendovan četiri susreta, a danas je Fudbalski savez Njemačke (DFB) potvrdio njihova pisanja, odnosno suspendovao je bh. reprezentativca upravo na četiri susreta.

Ibišević ima pravo žalbe u roku 24 sata, a ukoliko ista ne bude usvojena, Ibišević će propustiti naredna četiri susreta Herthe i na okupljanje našeg nacionalnog tima pred duele sa Irskom doći će van takmičarske forme, što svakako nisu dobre vijesti za selektora Mehmeda Baždarevića.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.