Službeno: Javier Hernandez novi igrač West Hama

Najplaćeniji igrač u historiji kluba

Službeno: Javier Hernandez novi igrač West Hama

E. Ganibegović

Javier Hernandez je zvanično potpisao za West Ham i na taj način postao najplaćeniji igrač kluba u historiji.

Reprezentativac Mexica koji se povezivao sa mnogim klubovima između ostalog i sa ekipom Slavena Bilića je zvanično postao novi igrač Čekićara.

Nekadašnji nogometaš Crvenih đavola je napustio redove Bayer Leverkusena za 16 miliona funti i potpisao trogodišnji ugovor sa ekipom iz istočnog Londona.

Chicharito je postao najplaćeniji igrač u historiji Čekićara dok će sedmično primati 140,000 funti.

"Sretan sam jer sam se pridružio West Hamu. Premier liga je najbolja liga na svijetu i kada sam dobio ponudu nisam mnogo razmišljao. West Ham je klub sa historijom i velikim ambicijama", rekao je Chicharioto.

"Proveo sam tri fantastične sezone igrajući u Španiji i Njemačkoj, međutim Engleska je bila moje prvo poglavlje u karijeri i drago mi je što sam se vratio", ističe novi napadč Čekićara.

Potražite više informacija na temu Premier league:

West Hamu je ovo četvrto pojačanje koje je stiglo ovog ljeta dok su prije u redove kluba došli Pablo Zabaleta, Joe Hart i Marko Arnautović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi