Službeno: Lukaku u Evertonu, Chelseaju 28 miliona funti

Potpisan petogodišnji ugovor

Službeno: Lukaku u Evertonu, Chelseaju 28 miliona funti

A. Beganović

Sjajni belgijski napadač Romelu Lukaku od večeras je i službeno postao igrač Evertona, čije boje će u narednoj sezoni braniti i naš Muhamed Bešić.

Lukaku je s Evertonom potpisao petogodišnji ugovor, a u ovaj klub stigao je iz Chelseaja.

Everton će na račun Chelseaja uplatiti 28 miliona funti, potvrđeno je u klubu iz Liverpoola, čije boje je Lukaku branio u prošloj sezoni kao pozajmljen igrač.

"Uzbuđen sam zbog ponovnog dolaska u Everton. Imao sam fantastično iskustvo prošle godine i sjajan odnos sa menadžerom, predsjednikom, zaposlenicima, saigračima i navijačima. S nestrpljenjem očekujem početak sezone i siguran sam da će nam biti uspješna", izjavio je Lukaku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.