Službeno: Petr Čech novi golman Arsenala!

Potpisao za Arsenal

Službeno: Petr Čech novi golman Arsenala!

M. Šljivak

Češki golman Petr Čech kompletirao je danas transfer u Arsenal.

Iskusni 33-godišnji čuvar mreže dugo se povezivao s timom iz Londona, a danas je konačno i potpisao ugovor za tim s Emiratesa.

Nakon što je u petak prošao ljekarske preglede u Arsenalu, danas je potpisao višegodišnji ugovor s Topnicima, po kojem će zarađivati 100.000 funti sedmično.

Ovom platom će češki golman biti jedan od najplaćenijih igrača kluba, a za klupsku stranici je istakao kako mu je drago što je došao u tim poput Arsenala.

"Uzbuđen sam što sam došao u Arsenal i jedva čekam da počne nova sezona. Volim fudbal, imam još uvijek dosta motivacije i gladan sam uspjeha kao i na početku karijere. Volim izazove i takmičenje protiv vrhunskih igrača kakvi igraju u Premier ligi. Kada mi je menadžer Arsene Wenger pričao o planovima kluba, jasno mi je da nisam pogriješio u izboru novog kluba", rekao je Čech po dolasku u Arsenal.

Čech je u Arsenal stigao iz gradskog rivala Chelseaja, gdje je proveo proteklih 11 godina i gdje je osvojio sve moguće trofeje. Ipak, prošle sezone je bio rezerva Thibautu Courtoisu, te se odlučio na odlazak.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Izabrao je Arsenal, a na stolu je imao ponude PSG-a i Rome, koje je zbog porodice odlučio odbiti.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.