Službeno: Stoke City angažovao prvo pojačanje

Za šest miliona eura

Službeno: Stoke City angažovao prvo pojačanje

Čelnici Stoke Cityja su angažovali prvo pojačanje za narednu sezonu u engleskom Premiershipu.

Na zvaničnoj klupskoj stranici je saopšteno da je novo ime u Stoke Cityju 19-godišnji Ramadan Sobhi, a inače riječ je o egipatskom reprezentativcu koji slovi za jednog od najtalentovanijih mladih igrača u Africi. 

Sobhi u Stoke City dolazi iz El Ahlyja u transferu vrijednom šest miliona eura, a zadovoljstvo zbog njegovog dovođenja nije skrivao ni izvršni direktor kluba.

"Oduševljeni smo što smo doveli igrača kao što je Sobhi. On je poseban potencijal i ovdje će dobiti mogućnost da dodatno napreduje", kazao je izvršni direktor engleskog premierligaša  Tony Scholes.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U narednim danima se očekuje da Stoke City ozvaniči i transfer Joe Allena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi