Službeno: Strootmanu ukinuta suspenzija!

Igrat će protiv Milana i Juventusa

Službeno: Strootmanu ukinuta suspenzija!

E. Čaušević

Holandski fudbaler Kevin Strootman prošlog vikenda postigao je gol u pobjedi Rome u gradskom derbiju protiv Lazija (2:0).

Ipak, Strootman se tokom proslave gola našao u centru pažnje jer je namjerno vodom polio protivničkog igrača Danila Cataldija. Igrač Lazija je burno reagovao zbog čega je dobio crveni karton. Sudija nije vidio potez Holanđanina koji je prošao samo sa žutim kartonom.

Međutim, dva dana kasnije Disciplinska komisija FS Italije objavila je da je Strootman suspendovan na dva meča zbog svog poteza. No, Roma je odmah uložila žalbu o kojoj se danas raspravljalo.

Rimski klub je na svom zvaničnom Twitter profilu danas objavio da je Strootmanova suspenzija ukinuta, te da će on igrati u narednim mečevima. Holandski fudbaler je trebao propustiti utakmice protiv Milana i Juventusa, ali se to neće desiti i konkurisat će za sastav Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi